Brouwmeester

Bier brouwen was reeds jaren geen onbekende voor de bezoekers van het Openluchtmuseum. In het verleden werd, tijdens de ‘Dag van het Eetbare Landschap’ in samenwerking met Wijn- en Biergilde Demerdal, in de museumbrouwerij het historisch brouwproces getoond en de oude technieken allemaal beproefd.

Op aangeven van Bokrijk maakte de gilde brouwsels die gelinkt waren aan de museale werking, de geschiedenis van het gebouw en de installatie. Zo brouwden ze de afgelopen jaren Guldebier, Gagelbier, Honingbier, Marsbier, Oorlogsbier en meer.

Met BKRK Bier gaan we nu inhoudelijk een stap verder en dit mede dankzij Brouwmeester Stefaan Huybrechts en gezel Maarten Houbregs van Biergilde Demerdal. Met hun ervaring in het brouwen en ondersteund met een team sterke armen slagen zij erin om telkens weer een bijzonder bier te brouwen, gebaseerd op een historisch onderbouwde receptuur. Beiden kregen bovendien een beurs toegekend door de minister van Cultuur, Sven Gatz, voor hun meester-leerling traject, voor het doorgeven en het delen van het vakmanschap ‘historisch bierbrouwen’.