Ontdek Bruegel

In het Openluchtmuseum onthult de interactieve expo ‘De wereld van Bruegel’ de link tussen de bekende Vlaamse schilder Pieter Bruegel de Oude en Bokrijk. Dankzij het inspirerend Bruegelparcours wanen bezoekers zich in een schilderij en ontdekken ze op verrassende wijze hoe actueel zijn werk nu nog steeds is. In de horecapunten in het museum proef je ook letterlijk van Bruegel.

Het Bruegelparcours

Het Bruegelparcours houdt halt bij elf plekken in het Openluchtmuseum waar de verbondenheid met Bruegel echt voelbaar is. Op elke locatie komt een specifiek thema aan bod. Wie was Pieter Bruegel de Oude? Wat vertelt zijn oeuvre over het dagelijkse leven in de 16e eeuw en hoe wordt dit vertaald naar het heden? Geïnteresseerden maken ook kennis met originele 16e-eeuwse voorwerpen, deels afkomstig uit de eigen Bokrijkcollectie en deels in bruikleen van andere musea zoals het MAS Antwerpen, Stichting Cultureel Erfgoed Zeeland, Archeologische dienst Antwerpen, Westfries Museum, Bakkerijmuseum, Museum Kunstpalast Düsseldorf. Wie dit wenst, kan via de ErfgoedApp op elke locatie extra achtergrondinformatie op de smartphone ontvangen.

Het Bruegelparcours kan je ook al gamend verkennen. Meer te weten over de Bruegelgame, klik hier. In de zomervakantie  is er de theatervoorstelling ‘Bravo! meneer Bruegel’, klik hier voor meer informatie.