Vaklab kalender

Na de officiële opening op 22 maart, stelde VAKlab de afgelopen maanden de kasteeldeuren open voor haar eerste netwerkevent, een Inspiratiecafé in samenwerking met UNIZO Limburg en ging de eerste reeks van de groepstrainingen en Tips van de meester van start.

Tijdens het Inspiratiecafé namen drie ervaren ondernemers de meer dan 50 aanwezige (startende) ondernemers en vakmensen op sleeptouw met verhalen over het reilen en zeilen van hun onderneming. Peter Vavedin (Ambiorix), Veronique Sneyaert (VERONIQUE) en Widukind Stockmans (Studio Pieter Stockmans) vertelden over hun passie onder moderatie van Sergio Destino van UNIZO Limburg.

Vervolgens ging op 19 juni het Groepstrainings-traject ‘Breng je product naar de markt’ van start. Tijdens deze hands-on opleiding van 13 sessies reiken diverse experten 10 prestarters inzichten en tools aan. Deze eerste succesvolle reeks was in een mum van tijd volzet. Voor de tweede reeks, die plaatsvindt in september, zijn nog enkele plaatsen vrij. Op 21 juni, tenslotte, startte de eerste van twee reeksen ‘Tips van de meester -Textiel’. Meester Anita Evenepoel leert 8 vakmensen de knepen van het vak rond het verwerken van synthetische materialen. Na een theoretische sessie gaan de deelnemers op 26 en 28 juni zelf aan de slag in de Mode-incubator Hasselt MIA-H.

In het najaar pakt VAKlab uit met een lezing van hoogleraar Duurzaam Ondernemen Jan Jonker. Hij gaat dieper in op nieuwe vormen van ondernemerschap, waar duurzaamheid en sociaal engagement key-elementen zijn. Keramist Ann Van Hoey en Rik Ruigrok maken de vertaalslag naar de praktijk en getuigen over hun businessmodel. Op 24 oktober staat de 3e editie van jobinspiratiebeurs op de agenda.

Meer informatie en inschrijvingen via www.vaklab.be