Aanbod

VAKlab als draaischijf voor vakmanschap en ondernemerschap, dat is de ambitie. Het wil een fysieke en digitale ontmoetingsplaats zijn voor vakmensen en ondernemers waar kennis, skills en expertise opgebouwd, geborgd en ontsloten wordt.

Samen met tal van partners werkt VAKlab aan een reeks van initiatieven met het oog op het versterken van de kennis en kunde van de vakman én ondernemer. Van informele inspiratiecafés tot diepgaande informatie sessies en groepstrainingen, het aanbod wordt steeds afgestemd op de noden van de beoogde VAKlab - doelgroep.

Vanaf 2019 opent VAKlab eveneens drie open ateliers in drie historische gebouwen van het Openluchtmuseum. Vakmensen kunnen hier in contact komen met andere makers en vakdomeinen om nieuwe ideeën en prototypes te ontwikkelen. De ruimtes bieden ook de mogelijkheid om praktijkervaring op te doen in een omgeving die technisch volledig up te date is. Daarnaast wordt een database, gekoppeld aan een online platform, ontworpen dat het brede publiek in contact brengt met vakmensen van vandaag.