Zomeravonden

Tijdens de tweede editie van Zomeravonden op vrijdag 2, zaterdag 3 en zondag 4 augustus blijven de poorten van het Openluchtmuseum ’s avonds opnieuw geopend tot 23 u. Zo kan iedereen nog langer van Bokrijk genieten dan anders. Langer spelen in de speelschuur, een verrassend muzikaal programma op sfeervolle plekjes en  streekgebonden hapjes en drankjes aan de foodtrucks… Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een onvergetelijke zomeravond samen met vrienden of familie.

Onder de noemer Eat @ the museum genieten bezoekers van een hapje en drankje aan de bar, in de museumherberg In St.-Gummarus of bij de foodtrucks, die ook lokaal lekkers in hun aanbod hebben opgenomen. B-Classic en Bokrijk slaan de handen in elkaar en presenteren een uniek, muzikaal programma op verschillende locaties in museumdeel Kempen in het Openluchtmuseum. In geheel eigen B Classic stijl mag je verwachten aan klassieke muziek, maar dan anders, door nieuwe interpretaties, samenwerkingen en een hedendaagse presentatie. Een greep uit het programma:

  • In de Kruidentuin brengen Maarten Lingier en Steven De Bruyn het publiek op vrijdag en zaterdag in vervoering met jazz. De ligstoelen staan al klaar…
  • In de tuin van de Pastorij uit Schriek beleef je dagelijks een eigenzinnige klassieke performance van Floris Willem & William Marcil-Bouchard.
  • De Schepenbank op het Kempens dorpsplein is het toneel voor ‘poetry slam’ van Hind Eljadid op vrijdag en zaterdag en van Lizette Ma Neza op zondag.
  • In de sfeervolle concerttent is het genieten van Yevgueni op vrijdag, Sioen op zaterdag en Lady Linn op zondag. Na afloop gaat de DJ hier aan de slag.
  • De Olieslagmolen uit Ellikom vormt het decor voor een optreden van Sioen op vrijdag, Belle Perez op zaterdag en Guy Swinnen op zondag.
  • In de Kerk uit Erpekom verrast sopraan Lieselot De Wilde met klassieke zang.

In het Openluchtmuseum kunnen de bezoekers bovendien tot 22 u. genieten van demonstraties van onder meer de herder, de smid of de pottenbakker of zelf aan de slag gaan tijdens één van de zes ateliers. Tip: breng een lichtgekleurd T-shirt, keukenhanddoek of ander stuk textiel mee tijdens je bezoek en tover het om tot een uniek en handbedrukt exemplaar tijdens het extra atelier zeefdrukken van ‘ Gezeever’.  Ook de Speelschuur en de expo’s BKRK Bier, BKRK Textiel en BKRK Brood zijn geopend.