BKRK-award #Textiel

In navolging van de BKRK-awards voor leder, keramiek, hout en brood lanceerde VAKlab eerder dit jaar lanceerde de BKRK-award #Textiel. Voor deze editie van de BKRK award gaat VAKlab opzoek naar een creatieve ondernemer met een passie voor textiel die door middel van een product, project, dienst of onderzoek het authentieke vakmanschap textiel in al zijn facetten kan tonen.

Maar liefst 57 originele en boeiende inschrijvingen werden dit voorjaar geregistreerd. Uit deze inzendingen koos de vak jury tijdens een eerste jurymoment tien geselecteerden. Vervolgens werden zij uitgenodigd voor een exclusieve meet & greet met de juryleden en de partnerorganisaties. De deelnemers gingen aan tafel met de jury - creatieve ontwerper Tim Van Steenbergen, zaakvoerder van Verilin, Ilse Dedeken, hoofdredactrice van Knack, Ruth Goossens en managing director van Flanders DC, Pascal Cools deelden hun feedback met de geselecteerden.

Tijdens het tweede jurymoment, dat plaatsvindt op maandag 24 juni 2019, wordt van de 10 resterende deelnemers een uitgewerkt prototype verwacht en kiest de jury de drie finale genomineerden voor de BRKR-award #Textiel. Tijdens de zomermaanden vraagt VAKlab ook het oordeel van de Bokrijkbezoekers dankzij een publieksstemming en dit zowel in het Openluchtmuseum als online. Meer informatie over deze stemming kan worden teruggevonden op www.bkrkaward.be. De uiteindelijke winnaar zal bekend gemaakt worden tijdens het slotevent op 10 oktober bij Fosbury & Sons te Antwerpen.

Een overzicht van alle genomineerden.